Behandelmethoden

Acupunctuur

Acupunctuur wordt sinds eeuwen gebruikt in de klassieke Chinese geneeskunde. In de Chinese geneeskunde wordt lichaam en geest als een geheel gezien. Een gezondheidsprobleem staat altijd in verbinding met een ander deel van het lichaam of de geest.

Een gezondheidsprobleem ontstaat door verstoring in de energiebalans in ons lichaam. Het doel van de acupunctuur is, door middel van dunne naalden, de energiebalans weer te herstellen en ons lichaam en geest in balans te brengen.

Acupunctuur werkt op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied.

Naast acupunctuur bieden wij ook electro acupunctuur met de modernste en zeer effectieve technieken uit China en Japan.

Kruiden

Therapie met kruiden wordt meestal ingezet in combinatie met een behandeling. Kruiden herstellen eveneens de energiebalans in ons lichaam en ondersteunt en verlengt de resultaten van de behandeling. Voor veel gezondheidsproblemen zijn kruiden te verkrijgen die het genezingsproces ondersteunen.

Spring Forest Energiebehandeling

De Spring Forest Energiebehandeling is gebaseerd op Qi-gong, eveneens onderdeel van de klassieke Chinese geneeskunde.

Tijdens de behandeling gaat de hand van behandelaar over het lichaam om blokkades te vinden en ze daarna te verminderen of te verhelpen. De energie gaat weer stromen en het genezingsproces is gestart. Het lichaam komt optimaal in balans en (pijn)klachten nemen af. Er is geen fysiek contact tijdens de sessie.

Deze behandeling is ook uitermate geschikt als regulier onderhoud en preventief. In combinatie met deze behandeling worden, indien nodig, Qi gong oefeningen meegegeven en/of kruiden voorgeschreven.

Cupping

Cupping maakt eveneens onderdeel uit van de klassieke Chinese Geneeskunde. Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De werking is erg effectief en zorgt voor het stimuleren van de energiedoorstroming in het lichaam waardoor de energiebalans in het lichaam wordt hersteld.

Blokkades in de energiedoorstroming die de onbalans in het lichaam veroorzaken, worden naar de oppervlakte gehaald door de vacuümwerking van de Cups. Cupping heeft een diepe werking in het lichaam.

Net zoals bij Guasha verschijnen op het lichaam rood/blauwe plekken op plaatsen waar energieverstoringen zitten. Deze plekken verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen en zijn pijnloos.

Qi-ssage

Qi-ssage is een massagetechniek welke gericht is op het herstellen van je energiestromen in je lichaam. De kennis en kunde uit het oude China wordt gebruik om je lichaam te herstellen of preventief te onderhouden. Zowel mentale als fysieke klachten worden behandeld. Met Qi-ssage ondersteunen en activeren we het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Qi-ssage is uitermate geschikt bij hoofdpijn, nekpijn en rugklachten. Daarnaast is deze behandeling erg effectief bij onbalans (zowel fysiek als emotioneel) en bij vermoeidheid.

Tijdens de behandeling worden met de hand op een rustige wijze de energiestromen aan de voor- en achterkant van het lichaam geactiveerd door drukpunten en massage. Afhankelijk van klachten en de gerelateerde oorzaak worden specifieke punten meer of minder behandeld. Deze behandeling kan worden aangevuld met Qi-gong oefeningen en/of kruiden.

Guasha schraaptherapie

Guasha (spreek uit ”gwasja”) is een Chinese therapie welke al enkele duizenden jaren oud is. ”Gua” betekent schrapen en ”sha” betekent stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten. Deze stagnerende energie is voor de cliënt te voelen als zandkorrels onder de huid als de therapeut met de steen over deze plekken gaat. In China is guasha een volkstherapie. De meeste dorpen op het platteland hebben hun eigen guashatherapeut. Daarnaast beoefenen veel Chinezen guasha bij zichzelf, ook preventief.

Tijdens een Guasha behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. De plaatsen waar de pijn zit worden  zachtjes met een speciale steen “geschraapt”. De schraper  is gemaakt van Chinese Jade of Bian steen (meteoriet). De kruidenolie zorgt voor een optimaal effect en een aangename behandeling zonder pijn. Het schrapen samen met de werking van de Chinese olie zorgt voor ontgifting en het lichaam voert die gifstoffen vervolgens af.

Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen tijdens het schrapen plekken die eruit zien als bloeduitstortingen tot schrammen. Deze plekken zijn pijnloos. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie van het lichaam verdwijnen de rode vlekjes volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Met de behandelingen worden opmerkelijke resultaten geboekt. Dit komt doordat guasha tijdens een behandeling inwerkt op huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen. Dit heeft zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem en zo werkt guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

Verschillende soorten ziekten en klachten kunnen met guasha worden behandelt. Het helpt goed bij klachten zoals rugpijn, RSI, spijsverteringsstoornissen, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, slapeloosheid en nog veel meer. Guasha kan worden toegepast bij meer dan vierhonderd verschillende kwalen. De behandeling werkt heel erg ontspannend. Naast de behandeling voor pijnklachten kan er ook voor worden gekozen om het gezicht en de hoofdhuid te laten behandelen met de jaden steen. De gezichtshuid wordt met speciale ontgiftende Chinese crème ingesmeerd en daarna met 2 stenen tegelijk gemasseerd. Deze behandeling geeft veel rust in het hoofd en zorgt voor een rustiger huid.

Tachyon Sessie: Energie en Frequentie

In een Tachyon Sessie brengen we door middel van de Tachyon-techniek het lichaam in balans. Tijdens deze behandeling lig je op een massagetafel met Tachyon-schijven onder handen en voeten, een oogmasker met Tachyon en een band die losjes om je lichaam (in de lengte) wordt aangebracht.

Tachyon werkt op de energiedoorstroming in het lichaam en versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Tachyon werkt op plaatsen waar het lichaam in onbalans is en de ondersteuning het meeste nodig heeft. De werking vindt plaats op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied.

Tachyon is uitermate geschikt bij vermoeidheidsklachten, spanningen, stress, pijn en gewrichtsklachten. Eveneens is deze methode enorm effectief bij sportblessures en revalidatie na bijvoorbeeld een operatie.

Bij de Tachyon sessie worden professionele Tachyon producten gebruikt die niet voor de consument beschikbaar zijn.

Therapeutische massage

De therapeutische massage is gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Wanneer deze balans verstoord is, kunnen klachten ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Door middel van therapeutische massage, op basis van de klassieke Chinese Geneeskunde, worden blokkades in het lichaam losgemaakt en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

De therapeutische massage is uitermate geschikt bij spannings- en stressklachten en alle lichamelijke klachten die hieruit voortvloeien.